Copiii “Speciali” – Binecuvântare sau Pedeapsă?

Copiii speciali

Universul nu lasă nimic la întâmplare! Pentru asta, ca să ne ușureze tranziția, a creat o nouă formă de protecție a sufletelor care vin să-și aducă contribuția la evoluția umanității. Au început să sosească tot mai mulți copii “speciali”. Societatea reacționează conform regulilor ei, folosind arma generică a “standardului de normalitate“ luat ca punct de referință și decizând că aceste ființe sunt “bolnave”. Le-au dat și diagnostice clinice cum ar fi Autism, Asperger și multe altele. Lista devine tot mai lungă cu fiecare deceniu!

Astfel, situația a fost pusă sub control temporar. Sunt bolnavi și trebuiesc tratați, timp în care sunt marginalizați și percepuți ca niște mari greutăți care ne încetinesc și ne strică buna dispoziție, cărora le transmitem cel mult sentimente de milă cu diferite ocazii și la evenimente sociale! Mă întreb însă de ce sunt din ce în ce mai mulți în ultimele 2-3 decenii? Oare de ce sunt și mai numeroși în ultimii 10 ani la nivelul întregii planete? Studii recente, de specialitate, din SUA și Marea Britanie, făcute doar pentru autism, indică un raport de 1 la 150. Adică la 150 de copii născuți, 1 dezvoltă tulburări cu spectru autist. Apariția autismului este mai frecventă decât rata de apariție a cancerului, SIDA sau a sindromului Down. Am mai aflat și că autismul a fost considerat o nouă dezordine de dezvoltare și care nu a existat clinic până în 1944 în SUA!

De ce oare acești copii “speciali” sunt, în majoritatea lor, copii supradotați în diferite domenii specifice cum ar fi arta, tehnica, științe exacte, IT? Hai să vedem doar câțiva dintre cei care chiar au “mișcat” civilizația noastră mai departe și care s-a constatat că au avut manifestări majore din spectrul autismului: Albert Einstein, Sir Isaac Newton, Thomas Edison, Henry Ford, Mark Twain, Beethoven, Amadeus Mozart, Vincent Van Gogh, Bernard Show, Emily Dickinson, Thomas Jefferson. În prezent există personalități cunoscute care au fost diagnosticate cu această “dezordine” cum ar fi: Bill Gates, Courtey Love, Daryl Hannah, Tim Burton, Dan Harmon, Dan Aykroyd, Matt Savage, Leslei Lemke, Derek ParaviciniDaniel Tammet și mulți alții. Internetul este plin de informații, iar oricine este curios sau intrigat poate da o simplă căutare și va afla mult mai multe.

Știința explică acest fenomen prin “Sindromul Savantului” definit ca: “o condiție fenomenală în care o persoană cu semnificative dizabilități mentale, inclusiv spectrul autismului, au abilități de GENII. Acești copii dotați, în ciuda incapacităților severe date de dizabilități în zona comunicării, socializării, dezvoltării intelectuale, afișează și demonstrează că au primit daruri extraordinare sau abilități diverse în unul sau mai multe domenii. Aceste capacități pot fi demonstrate în următoarele domenii: artă, muzică, abilități mecanice sau/și spațiale, calcularea calendarelor, calcule matematice, senzitivitate senzorială, performanțe atletice, abilități IT. Aceste abilități pot fi uimitoare în comparație cu dizabilitățile date de Autism. Cel puțin una din zece persoane cu dizabilități din spectrul autismului au astfel de abilități impresionante în diferite nivele de extensie. De asemenea, Sindromul Savantului apare și în alte dizabilități sau în alte tipuri de leziuni sau boli ale sistemului nervos central. Un nou studiu făcut pe 100 de adulți cu autism arată că o treime au abilități ieșite din comun atât în comparație cu propriile abilități cât și în comparație cu nivelul abilităților populației generale.”

Ce știu ei și nu știm noi? Este o întâmplare? Universul nu lasă nimic la voia întâmplării și nici nu creeaza “rebuturi” și atunci mă întreb: Oare această manifestare este o formă evoluată de a proteja acești copii de tăvălugul nivelator al “normalizării”?  Oare așa reușesc ei să evite agresiunile emoționale și materiale cu care îi încetinim din misiunile lor? Este acesta un alt “program de protecție” așa cum știm că dezvoltă mintea emoțională pentru a “proteja” subiectul respectiv de agresiuni și stimuli negativi exterior? Studiile internaționale arată, de asemenea, că manifestările în spectrul autismului încep să fie identificate undeva după vârsta de 1 an!

Fără să am o preocupare deosebită pentru acest subiect al copiilor autiști, într-o bună zi, din senin, un gând a apărut în mintea mea. Nu avea legătură cu nimic din ceea ce făceam eu în mod curent și am încercat să-l dau la o parte, dar nu vroia să se ducă și parcă nu era al meu. Parcă cineva îmi transmitea un mesaj pe care să-l dau mai departe! Știu că sună ciudat asta dar nu pot decât să “dau mai departe” pentru cei care vor găsi cu adevărat un sens acestui mesaj: “Acești copii speciali comunică în formă evoluată, nu au nevoie de cuvinte și de atingeri. Ei simt și știu fără a se folosi de lumea materială, de lucruri și de vorbe pentru că pot citi în interior cu propriile simțuri. Nu-i poți forța și nici păcăli cu aspecte exterioare. Au tot ce trebuie cu ei, doar trebuie susținuți să-și facă treaba lor.”

Se pare că ei sunt extrem de evoluați pentru obișnuința noastră și ne sperie, ca orice lucru “nou” și pe care nu înțelegem cum să-l stăpânim. Mi s-a mai spus că pentru a-i ajuta trebuie să îi învățăm să se “împământeze” ca să facă față mai ușor condițiilor actuale de pe Pământ. Lucrul cu mâinile în lut (olărit), joaca sau activități în contact cu pămant, acestea sunt utile pentru a-i ajuta să se echilibreze puțin mai mult în realitatea în care au venit. Par să aibă sens aceste direcții, iar rezultatele benefice pe care le au terapiile cu animale (cai, câini) sunt deja binecunoscute. Oare de ce?

Familiile în care vin acești copii speciali sunt de fapt ajutate să evolueze prin intermediul lor. Sunt persoane care în urma unei astfel de experiențe și-au schimbat major modul de a vedea și înțelege viața și au recunoscut valorile cu adevărat umane care ne ridică și de care avem nevoie pentru a merge mai departe. Revin la ideea că schimbarea și evoluția sunt independente de intelegerea sau acceptarea noastră. Dar e și o veste bună! Putem alege dacă vrem să înțelegem ce se petrece și să lăsăm schimbarea să ne conducă mai departe sau să continuăm să ne opunem, să ignoram evidențele tot mai frecvente în toate zonele vieții nostre, să ne împotrivim vehement atacând pe oricine e dispus să vadă lucrurile altfel și, în final, să ne îmbolnăvim tot mai des și mai grav, până când nu mai știm ce se întâmplă cu noi!

Cu noi sau fără noi, se întâmplă ceea ce este firesc în evoluție. Avem o istorie întreagă în spate care ne arată cicluri repetitive ale unor mari civilizații străvechi. Civilizația Atlantidei este un exemplu care te pune pe gânduri. Indiferent de ce ne înconjoară acum, primul exercițiu ar trebui să înceapă cu noi înșine. Nu poți să-l auzi pe altul atâta timp cât nu te auzi pe tine insuți. Nu poți să ajuți și să iubești pe cel de lângă tine, chiar dacă este propriul tău copil, dacă mai întâi nu faci asta pentru tine însuți. Cum ai putea face asta? – Printr-o incursiune în interiorul tău cel real, cu mintea golită de gânduri și fiind pregătit să înfrunți orice surpriză ți s-ar releva, chiar dacă este altfel decât aveai tu convingerea că este! Totul e să începi de undeva și să îți asumi asta. Mulți au scris deja despre Eul interior, despre EGO și Umbră, despre Sine și Suflet despre spectacolul curcubeu al lumii nostre interioare. Măcar și din curiozitate, tot ar fi un pas înainte să încerci pe propria ta “piele” acest nou “sport extrem” care este întâlnirea cu mintea ta emoțională!

Nu e virus, nu e boală, nu știm de ce și nici de unde vin toate acestea. Nu ne învață nici acasă și nici la școală, dar voința noastră de a întelege și de a experimenta “altfel” ține de “copilului nostru interior”, pe care prea des îl punem “la colț”. Chemați-l să vă ajute! Apoi, în timp ce simțiți miracolul recuperării și reîntregirii, începeți să vă trăiți viața “altfel”, chiar dacă mulți din cei ce vă cunosc vă vor recomanda ceva pastille “că ați luat-o razna”!

O asemena călătorie merită prețul biletului! Bucurați-vă de ea, oriunde v-ar duce!

Advertisements

6 thoughts on “Copiii “Speciali” – Binecuvântare sau Pedeapsă?

  1. Camelia Crînguș Post author

   Întrebarea dumneavoastră are sens și, sincer, vă spun că nu m-am gândit până în acest moment să cuantific aportul meu în aceast domeniu. Dacă aveți alte întrebări sau curiozități pe tematica prezentată, va rog să mă contactați personal prin canalele de comunicare puse la dispoziție în secțiunea “Contact”.

   Reply
 1. Ana Titoiu Tomescu

  Va felicit si va multumesc pentru acest articol. Fac parte dintre acei parinti “ajutati sa evolueze” de catre un copil special care ne-a restructurat complet… Va invit cu drag sa o cunoasteti, in masura in care aveti disponibilitate. Toate cele bune va doresc!!
  http://identitateveronica.wordpress.com/

  Reply
  1. Camelia Crînguș Post author

   Am avut nevoie de puțin timp pentru a asimila și armoniza toate acele emoții extraordinare pe care le-am trăit în universul a cărui ușă mi-ați deschis!
   Eu doare le-am intuit și am crezut în existența lor, realitatea aceasta însă, mă răsplatește cu mult peste ceea ce îmi puteam imagina!
   Cuvintele devin sărace. Vă mulțumesc dumneavoastră și tuturor celor asemenea dumneavoastră.

   Reply
   1. Ana Titoiu Tomescu

    “Acești copii speciali comunică în formă evoluată, nu au nevoie de cuvinte și de atingeri. Ei simt și știu fără a se folosi de lumea materială, de lucruri și de vorbe pentru că pot citi în interior cu propriile simțuri. Nu-i poți forța și nici păcăli cu aspecte exterioare. Au tot ce trebuie cu ei, doar trebuie susținuți să-și facă treaba lor.” – ce mesaj absolut interesant ati primit pt a-l da celor ca mine… Ma impresioneaza claritatea viziunii dvs in acest subiect. In plus, confirm si eu ca terapia cu animale da roade exceptionale. O facem constant.
    Sper sa tinem legatura!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s