Despre Hipnoză

 1. CE ESTE HIPNOZA ȘI CE FACE EA

Prin hipnoză, într-o stare de relaxare profundă, se realizează eliminarea barierelor conștientului și instaurarea gândirii selective care permite generarea schimbărilor interioare dorite, acționând direct pe zona cauzelor emoționale profunde.

Este deja demonstrat că la baza oricărei probleme care se manifestă fie în plan psihic sau în plan fizic se află o cauză de natură emoțională adânc ascunsă și uitată.

Hipnoza este tehnica care merge la găsirea CAUZEI inițiale și rezolvarea ei imediată, ducând astfel la eliminarea problemei și stoparea efectelor resimțite inițial.

Hipnoza nu pune diagnostic și nu adresează soluții temporare sau alternative efectelor manifestate ci identifică cauza generatoare a efectelor și o eliberează, eliminând-o rapid și permanent. Datorită acestei caracteristici, hipnoza este cel mai scurt și mai eficient drum către obținerea unei vieți echilibrate, armonioase pe plan fizic și psihic, permițând oricui să-și găsească locul și rolul potrivit într-o perfectă stare de bine cu el însuși.

 1. CE SE POATE OBȚINE PRIN HIPNOZĂ?

 • Identificarea și eliminarea traumelor emoționale neconștientizate din trecut care creează blocajele prezente;
 • Găsirea și înlăturarea cauzelor problemelor care vă frământă, vă limitează, vă blochează și vă perturbă calitatea vieții ;
 • Revitalizarea și încărcarea energetică necesară regăsirii concentrării pentru definirea și atingerea țelurilor personale;
 • Identificarea și eliminarea dezordinilor emoționale, cauze ale problemelor de sănătate cu care vă confruntați de mai multă vreme;
 • Eliminarea stărilor și gândurilor negative precum și a agresivității
 • Recăpătarea și dezvoltarea încrederii în sine
 • Dezvoltarea memoriei și a capacității de concentrare
 • Identificarea și înlăturarea cauzelor care generează “tipare” de situații neplăcute care revin periodic în cursul vieții dvs.

Totul se află în interiorul nostru, inclusiv capacitatea extraordinară a subconștientului de a repara, vindeca, remodela și reprograma aceasta minunată creație care este OMUL.

Sunt multe cazuri medicale, unele dintre ele chiar mult mediatizate în care pacienții, fie cu boli grave în faze terminale sau victime ale unor accidente oribile care stăteau în coma de ani de zile și-au revenit și s-au recuperat integral, obligând medicii să ridice neputincioși din umeri și să declare: “nu avem nici o explicație, este o minune“. Da, o minune care vine chiar din interiorul nostru!

Hipnoza ne poate ajuta în cele mai diverse domenii și situații, susținând și chiar îmbunătățind rezultatele și /sau abilitățile pe care le dorim în condițiile unei vieți sociale și economice tot mai stresante și mai complexe.

Iată unele dintre cele mai frecvente domenii în care hipnoza este deja aplicată cu succes în întreaga lume de multă vreme:

 • Dezvoltare Personală
 • Managementul Stresului
 • Managementul Furiei / Agresivității
 • Managementul Anxietății
 • Managementul comportamentului ( ADHD )
 • Managementul Durerii
 • Managementul dezordinilor cu cauză “autoimună”
 • Tulburari ale Somnului
 • Tulburari de Alimentație ( bulimie, anorexie )
 • Eliminarea Fricii / Fobiilor
 • Eliminarea depresiei și atacurilor de panică
 • Eliminarea Dependențelor ( alcool, tutun, substanțe, medicamente etc)
 • Controlul Greutății
 • Creșterea performanței sportive

Și pentru a oferi “turul” complet al Hipnozei, vreau să vin în întâmpinarea tuturor celor care au curiozitatea de a afla mai mult în această etapă, arătând și care sunt cele mai mari bariere în calea utilizării curente și benefice a acesteia și nu numai în România! Așadar:

 1. CELE MAI FRECVENTE CONCEPȚII GREȘITE ALE OAMENILOR DESPRE HIPNOZĂ

(Sean Michael Andrews – Atlantic Hypnosis Institute USA)

Îți voi spune câteva lucruri despre hipnoză. În primul rând, tansa nu este somn. Nu vei fi inconștient sau “drogat”. Vei auzi fiecare cuvânt pe care îl spun și îți vei aminti tot. Este o stare naturală pe care o trăim de mai multe ori pe parcursul unei zile fără ca măcar să știm … similară cu reverie sau cu senzația pe care o avem seara, chiar înainte să adormim. Este foarte relaxantă și toți o descriu ca fiind minunată. Pur și simplu te simți bine.

Îți dau un exemplu de stare de transă pe care probabil ai trăit-o. Ai condus vreodată pe sosea sau autostradă, pierdut în gânduri și deodată ai realizat că ai ratat ieșirea, sau ai ajuns la destinație și nu știi cum și când? Te-ai concentrat atât de mult la un gând încat ai blocat toate celelalte gânduri? Sau atunci când ești foarte concentrat citind o carte sau urmărind ceva la televizor și nu auzi când cineva intră în camera și ți se adresează? Acestea sunt toate exemple de hipnoză ușoară!

Iată care sunt cele mai comune și frecvente concepții greșite pe care oamenii le au despre hipnoză:

 1. Doamne, nu vreau să pierd controlul! – nu îți pierzi controlul în timpul transei hipnotice. Nu vei face nimic din ceea ce nu faci în mod natural. Nu vei face nimic ce ar contraveni valorilor tale morale, personale sau religioase SAU ceva ce nu îți dorești să faci. Atunci când ești în transă hipnotică profundă, dacă ți-aș cere să stai în cap, tu ai scutura din cap și ai spune “S-o crezi tu!“. Mintea conștientă este în permanența alături de tine. Chiar atât de simplu este!
 2. Voi dezvălui cele mai adânci secrete ale mele! – Un secret pe care îl păstrezi în stare normală de veghe va rămâne secret și în transă hipnotică, nu vei dezvălui hipnoterapeutului codul PIN al cardului tau!
 3. Dacă mă va pune să fac ceva ce eu nu vreau? – nimeni nu poate lua de la tine ceva ce nu vrei să îi dai! Dacă sugestiile primite în stare de transă sunt în contradicție cu credințele, nevoile și dorințele tale, atunci aceste sugestii vor fi respinse și cel mai frecvent poți ieși singur din transă.
 4. Dacă ramân blocat în hipnoză și nu mă mai aduce înapoi? – De cinci mii de ani de când se practică hipnoza, nimeni nu a rămas blocat. Dimpotrivă, îți pot spune că unele stări de transă sunt atât de plăcute și benefice încât majoritatea clienților doresc să rămâna cât mai mult timp posibil în acea stare și apoi își doresc să revină acolo oricât de des.

Dacă ești curios să verifici toate aceste lucruri sau ești hotărât să îți rezolvi o problemă la care nu mai ai nici o altă soluție, dacă ai încercat multe altele până acum și ești în pragul de a-ți pierde orice speranță sau dacă pur și simplu îți dorești o experiență de relaxare profundă pentru a-ți încărca bateriile, creaza-ți propria ta experiență și oferă-ți șansa de a cunoaște beneficiile acestei abordări în mod practic și real, nu din filme sau din auzite.  Apoi, vei putea evalua singur ce schimbări ai realizat, ce beneficii ai obținut și cât de întemeiate sunt cele mai frecvente și comune concepții greșite ale oamenilor despre hipnoză. 🙂

Contactează-mă și stabilește-ți o ședință de lucru acum! – click aici!

Advertisements