Bagajiștii – Mai cărăm mult bagajele altora?

Post 13 - 10 - 2014Ne place să cărăm bagaje! Asta este una din concluziile la care am ajuns în ultimul timp. Că le cărăm pe ale noastre, asta este o poveste, dar că le târâm și pe ale oricui altcuiva, de cele mai multe ori fără să știm, asta este altceva!

Vă amintiți jocul acela din copilărie când cântam “duce măgarul, nu știe ce duce…”?  Cam despre asta e vorba și acum. 🙂

Acum, putem alege liber să ducem ce vrem, dar mai întâi să știm și să alegem într-adevăr că asta este ceea ce vrem momentan! Ducem cu noi emoții negative preluate de la cei din jur și habar nu avem. Ne luptăm o viață întreagă cu dureri de coloană, cu tristeți sfâșietoare, cu afecțiuni ale corzilor vocale, cu o teamă inexplicabilă că vom fi părăsiți sau că vom pierde totul la un moment dat și lista poate continua. Mai sunt și situații în care ne simțim ca “doi în unu” ca și cum, deciziile noastre, direcțiile în care vrem să mergem, sunt supervizate de altcineva foarte drag nouă, bunici, părinți, persoane de care am fost foarte legați cândva și care astăzi nu mai sunt printre noi! Ne trezim gândind și luând decizii ca și ei, așa cum ar fi făcut ei, chiar dacă, undeva în interior, simți că tu de fapt ai vrea să faci complet altfel!

În ultimul timp, am lucrat cu mai mulți clienți ale căror disconforturi, indiferent în ce plan se manifestau, aveau ca și cauză emoții, energii negative preluate, cel mai frecvent, de la părinți și care evident nu erau ale lor, ci doar fuseseră transferate emoțional la un anume moment al vieții lor. Nu prea știm când și de ce le-am preluat! Am întâlnit situații în care transferul emoțional s-a produs la câteva ore după naștere, atunci când nou-născutul se afla în brațele mamei, preluând de la ea toate emoțiile negative care o copleșeau în acel moment sau chiar în stadiul de făt. În prezent, persoana respectivă se confrunta cu dureri de coloană cărora medicii nu le găsiseră nici o cauza fiziologică. În alte situații transferul s-a produs în timpul unei suferințe mari a părintelui, urmată de deces. Manifestările clientului fiind de parcă viața lui mergea cu frâna de mână trasă.

Poate fi oricând în cursul vieții noastre, fie că suntem în faza în care putem conștientiza sau nu. Nu putem întoarce timpul, dar putem învăța de la trecut pentru a îmbunătăți prezentul și, cu siguranță, pentru a creea un viitor optim stării noastre de bine.

Am întâlnit și situații în care, părți din entități energetice aparținând unor persoane decedate, foarte apropiate și dragi clienților respectivi, au rămas “agățate“ în câmpurile energetice ale acestora, influentându-le deciziile și determinându-i la o serie de manifestări, unele din ele auto-destructive, despre care persoanele respective nici nu își aminteau că le-ar fi avut, în ciuda evidențelor existente în realitate (tentative de suicid, auto-mutilare și altele).

Astfel, înțelegând și acceptând faptul că totul este ENERGIE care circulă liberă, indiferent de cum proiectăm noi realitatea fizică, partea bună este că, la fel cum le-am primit, tot așa,le putem “descărca” și trimite pe fiecare acolo unde îi este acum locul! Pentru asta însă, trebuie să vrem și să fim pregătiți de o incursiune în interiorul nostru. Doar acolo vom găsi “Sala de bagaje”. Acolo, înăuntru, într-o parte sunt stocate bagajele proprii, iar în cealaltă, bagajele altora pe care le-am luat în custodie! Ideal ar fi să ne ocupăm de ambele rafturi, dar mai înainte, ar fi de dorit să ne asigurăm că le avem doar pe ale noastre. Sunt și așa destul de numeroase și voluminoase, că doar de … ne place să adunăm multe în viață! Ne trebuie sau nu, orice mișcare trebuie să fie însoțită de cât mai multe bagaje, că dacă nu avem la noi? Din păcate, în acest caz , vorba aceea “Ia-o dragă că poate ne trebuie” nu prea se mai potrivește!

Aceste bagaje neștiute și nedorite, se identifică și se înlătură, atunci când noi hotărîm că vrem asta. Puteți apela la oricare din metodele ce țin de aria dezvoltării personale, alegând calea cea mai potrivită cu credințele și valorile fiecăruia. Important este pentru început, să devii conștient că s-ar putea să duci ceva ce nu e al tău! După asta, este alegerea fiecăruia despre ce vrea pentru viața lui mai departe!

Ori de câte ori vă încearc  ,ca din senin, o stare neplăcută, parcă vă vine să vă duceți oriunde vedeți cu ochii, vă înneacă tristețea și regretele, vă “umflă” plânsul din nimic serios, atunci opriți-vă imediat din stare, ca și când ați pune scena pe stand-by, respirați adânc de câteva ori, relaxați-vă corpul și mintea și adresați interiorului dumneavoastra întrebarea: “Asta este a mea?” Vizualizați emoția aceea ca și cum ar fi o persoană, un animal, o culoare sau oricum simțiți că vă e la îndemână să o reprezentați, doar scoateți-o la suprafață! Apoi percepeți răspunsul care vine din interiorul dumneavoastra, sub orice formă ar veni el. După ce ați clarificat situația, veți vedea și ce aveți de făcut mai departe.

Este un exercițiu la îndemână, cu care oricine dorește, poate să înceapă singur, așa, ca de încălzire! Și repetați-l până când vă iese din ce în ce mai bine. Atunci ziua respectivă devine, repede, mai simpatică și mai distractivă, căci DA, vedeți atunci, cum e să preiei controlul asupra vieții tale, cu adevărat.

Și e tare bine! 🙂

Advertisements