Bine ai venit!

MOTTO: “CEL CARE CAUTĂ SĂ NU ÎNCETEZE SĂ CAUTE PÂNĂ NU VA GĂSI  ȘI ATUNCI CÂND VA GĂSI SE VA TULBURA, SE VA MINUNA ȘI VA FI REGE PESTE TOT“  (Ev.după Toma)

“Dacă cei care vă conduc vă zic : “uitați-vă, împărăția este în cer” atunci păsările vor ajunge înaintea voastră în cer, dacă vă spun că împărăția este în mare, atunci peștii vor ajunge înaintea voastră”. Ea se află înlăuntrul vostru și în afara voastră. Când vă veți cunoaște pe voi înșivă, atunci veți fi cunoscuți și veți înțelege că sunteți fii ai Tatalui cel Viu. Dar dacă nu vă veți cunoaște pe voi înșivă, atunci veți fi săraci și voi înșivă veți fi sărăcie“ (Ev. după Toma)

Iată că după mii de ani de la aceste scrieri, omenirea se află într-un moment în care redescoperă în felul ei aceste adevăruri universale. Piața este plină de noile curente de dezvoltare personală. Life coaching, etc care vin dinspre vest și de peste ocean și vin acum să ne îndrume către autocunoaștere, către găsirea armoniei și echilibrului interior, chiar dacă unul dintre scopuri este să ne facă mai productivi și mai performanți la locurile noastre de muncă.

Cum să fim fericiți cu ceea ce facem, cum să ne găsim pasiunea și bucuria în ceea ce derulam ca activități zilnice, cum să privim creșterea indicatorilor de performanță cu minimum de investiții din partea companiilor, doar găsind curgerea firească și benefică a energiei interioare! Iată ce îi preocupă din ce în ce mai mult pe foarte mulți oameni. Facem cursuri și workshop-uri unde vin persoane minunate care par a avea cheia tuturor acestor secrete miraculoase. Și apoi încercăm și noi, fiecare în parte să ne băgăm bine în cap că este vorba de “schimbare personală” și ne tot gândim la asta în fel și chip, până obosim și facem în continuare aceleași automatisme nefericite, dar pe care măcar le știm!

Apoi vine ziua când unii renunță, se plictisesc și să mai discute despre asta și îngroapă înca o dezamăgire despre cum “dacă eu nu am reușit să obțin mai nimic, înseamnă că e o prostie!“.

Cert este că pentru orice problemă există cel puțin o SOLUȚIE! Trebuie doar să vrei, să îți dorești cu adevărat și ai să vezi cât de ușor îți este să realizezi ce-ți propui. Lucrurile stau cam așa: vrem să acceptăm sau nu, suntem cu toții rodul limitărilor și programelor care ne-au fost implantate de-alungul timpului, progresiv de către familie, școală, societate, biserică, mediu, toate cu foarte multă bună credință!

Acum, tot mai mult începem să simțim că vechile patternuri nu mai funcționează, că ceea ce se potrivea până ieri, azi nu mai dă aceleași rezultate, parcă lumea s-a întors pe dos! Ne simțim obosiți, copleșiți, confuzi, întrebându-ne uneori aproape fără voie: “Eu ce fac cu viața mea? Ce caut eu aici? Care e rostul meu?” Ne simțim singuri chiar și în cele mai mari aglomerații, uneori ne simțim neînțeleși și chiar neînsemnați în lumea asta multă din jurul nostru. Și atunci, tot mai mulți oameni încep să se orienteze spre un alt mod de viață, mai benefic. Începem de obiecei cu o reorientare în materie de alimentație, apoi cu ceva mișcare pentru că ne sunt cel mai la îndemână, mai ales că sunt “cool”!

Căutăm mai mult sau mai puțin conștient o compensare care să ne readucă echilibrul și armonia în viețile noastre de zi cu zi, o stare naturală care vag, pare cunoscută în simțuri și vine de departe, de undeva din lumea copilariei, acel echilibru interior între trup, minte și spirit, resimțită ca o bucurie simplă, fără un motiv anume, bucuria de a EXISTA!

Așadar, dacă adunam acum: o disciplină alimentară potrivită, cu o formă de mișcare potrivită fiecăruia dintre noi și cu o minte  eliberată și echilibrată, obținem acel număr 3 care este reprezentativ în Legea Echilibrului Universal. Și dacă acest 3 devine UNU în interiorul nostru, se cheamă că am ajuns la destinația naturală a vieții noastre !

În acest punct al dorinței de evoluție, de schimbare și dezvoltare personală, la capitolul minte și spirit, un mare sprijin il găsim în tehnicile de relaxare. Și aici, ma voi referi, în mod special, la HIPNOZĂ!

Advertisements